Eye

Een VR-ervaring waarin je met vluchtelingen de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten oversteekt.

Op 15 en 16 juni 2018 heeft Programmeursgilde een context-programma ontwikkeld voor het VR-spektakel Carne Y Arena, van Alejandro González Iñárritu, in opdracht van EYE filmmuseum.

Carne Y Arena is een VR-ervaring waarin de bezoeker wordt meegenomen in een groep Zuid-Amerikaanse vluchtelingen die de Amerikaanse grens proberen over te steken. Deze VR-ervaring speelde zich 2 maanden af in de loods van Casco Amsterdam, en voor de officiële opening heeft Programmeursgilde een 24-uurs programma ontwikkeld dat zowel feestelijk was een serieuze toon had.

Het feestelijke gedeelte bestond uit talks van betrokken kunstenaars, muziek van Latijns-Amerikaanse bands en DJ’s die deze muziek draaiden.
Bureau Curious verzorgde een theatraal deurbeleid waarbij een grensovergang werd nagebootst en een verhoorkamer waar vrijkaarten voor de VR-ervaring te verdienen was.

De serieuze kant bestond uit workshops mode-items maken van reddingsvesten, een tweetal exposities gericht op vluchtelingen die naar Europa zijn afgereisd en een documentaire over de voetbalclub van de vluchtelingen groep We Are Here, plus een ontbijt met deze vluchtelingen. 

Meer Cases

Gilde’s Goud

Grasnapolsky Festival

Roef